'Maurice Steijn maakte trainingen nooit moeilijker dan het hoefde te zijn'

'Maurice Steijn maakte trainingen nooit moeilijker dan het hoefde te zijn'

15 juni om 12:08
Laatste update: 15 juni om 13:06

Clint Leemans vindt Maurice Steijn een geweldige trainer met wie hij nog altijd contact heeft. De middenvelder werd in 2016 bij Jong PSV opgepikt, waarna hij bij VVV-Venlo de fijne kneepjes van het professionele voetbal leerden onder het bewind van de trainer. 

"Grappig, ineens komen Maurice en Branco van den Boomen, mijn beste vriend, elkaar tegen", aldus Leemans in gesprek met Voetbal International. "Nu gaat hij onder Maurice werken. Ik vond het een geweldige trainer. Hij had de kracht om iedereen zich goed te laten voelen. Trainingen maakte hij nooit moeilijker dan het hoefde te zijn. Onder Steijn ga je heel realistisch voetbal spelen. Hij kijkt gewoon naar zijn materiaal en bedenkt dan hoe daarmee het beste resultaat geboekt kan worden."

"Ik ben alleen maar trots op Maurice", vervolgt Leemans, die nu actief is in Denemarken bij Viborg FF. "Vorig jaar heb ik op Ibiza op het strand een drankje met hem gedaan, verder hielden we via de app altijd contact. Toevallig kwam ik hier gisteren zijn zoon Sem nog tegen. Het is een kracht van Maurice, dat contact. Hij is een peoplemanager. Het zal anders voor hem worden dan bij VVV of Sparta, maar je zal zien dat hij na de eerste weken in de voorbereiding een band met zijn spelers op gaat bouwen. Dan gaan die spelers ineens merken hoe hij is, krijgen ze vertrouwen en gaan ze voor hem door het vuur. Dat zag je bij Sparta ook. Door in te stappen op een moment dat niemand het verwachtte, won hij de groep voor hem. Ze bleven er knap in en haalden dit jaar zelfs bijna Europees voetbal."