Messi maakt snelste doelpunt in loopbaan

Ongrijpbare Messi loodst Argentinië met snelste goal in loopbaan naar oefenzege

15 juni om 17:25
Laatste update: 15 juni om 17:33

Argentinië heeft in China een oefenwedstrijd tegen Australië gespeeld en gewonnen: 2-0. Lionel Messi deed ook mee en vond al na minder dan twee minuten spelen het net. Daarmee verbrak hij een persoonlijk record. 

Messi opende in Bejing al na één minuut en negentien seconden de score. De 35-jarige wereldkampioen en kersverse aanwinst van Inter Miami FC scoorde nog nooit zo snel in zijn rijke loopbaan. Messi liet bij de treffer AZ-doelman Mathew Ryan kansloos. 

Messi had het echt op zijn heupen, zo zagen de bijna 70.000 toeschouwers in het Workers Stadium in de Chinese hoofdstad. Hij verwende de aanwezige fans even later nog met een briljante passeeractie op het middenveld en was ook betrokken bij de 2-0 van Argentinië, die gemaakt werd door verdediger Germán Pezzella. 

Verder maakte Manchester United-aanvaller Alejandro Garnacho nog zijn debuut. Hij kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen. De Argentijnen spelen komende maandag nog een oefeninterland tegen Indonesië, maar Messi mag dat duel overslaan van bondscoach Lionel Saloni.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!