Daley Blind vond Man United-terugkeer 'verleidelijk' idee na Ajax-afscheid

Daley Blind vond Man United-terugkeer 'verleidelijk' idee na Ajax-afscheid

22-06-2023 07:56
81

Daley Blind overwoog om zich aan te bieden bij Manchester United na zijn transfervrije vertrek bij Ajax in december. Uiteindelijk klopte Bayern München echter aan voor de 33-jarige Oranje-international.

Blind geeft toe dat het verleidelijk was om contact op te nemen met zijn oude trainer Erik ten Hag. Zover kwam het niet. "Nee, ik heb hem niet gebeld", zegt de verdediger in de UTD Podcast. "Om eerlijk te zijn, heeft hij dezelfde zaakwaarnemer als ik, dus de connectie is niet ver weg."

Blind denkt echter dat Ten Hag hem ook niet nodig had. "Hij had al andere spelers gehaald, onder wie Lisandro Martínez. Dat kan ik hem moeilijk kwalijk nemen. Ik ben erg dankbaar voor de tijd die ik met hem heb gehad. Ik heb veel van hem geleerd", stelt de routinier, die tussen 2014 en 2018 voor Manchester United speelde, alvorens terug te keren naar Ajax. 

Ook Martínez kan op mooie woorden rekenen. "In Engeland bestaat een beeld van hoe een centrale verdediger eruit moet zien, maar tegenwoordig kun je het op verschillende manieren invullen", doelt Blind onder meer op de geringe lengte van de Argentijn en zichzelf. "Hij is een geweldige centrale verdediger. Hij is zo agressief, heel goed met zijn voeten en kan goed tackelen. Je kunt hem niet afschrijven, omdat hij misschien niet de lengte heeft. Hij heeft direct laten zien waartoe hij in staat is in de Premier League."

Blind is na een halfjaar transfervrij vertrokken bij Bayern München. De ex-Ajacied lijkt op weg naar La Liga-club Girona.