'Twee Premier League-clubs gaan strijd aan met Leicester en informeren naar Piroe'

'Twee Premier League-clubs gaan strijd aan met Leicester en informeren naar Piroe'

03-07-2023 07:56
21

Joël Piroe staat op het verlanglijstje van Premier League-clubs Everton en Nottingham Forest. Dat melden Wales Online en Voetbal International. Voor de Nederlandse spits van Swansea City is veel belangstelling na twee sterke seizoenen in het Championship.

Eerder schreef het Eindhovens Dagblad al dat de Engelse degradant Leicester City en Serie A-club Salernitana de oud-speler van PSV op de korrel hebben. The Foxes zouden concreet zijn, maar vooral Everton lijkt zich in de strijd te willen mengen. De club uit Liverpool heeft net als Nottingham geïnformeerd.

The Toffees wisten zich ternauwernood te handhaven en kunnen wel een doelpuntenmaker gebruiken. Momenteel is de blessuregevoelige Dominic Calvert-Lewin de enige echte goalgetter op Goodison Park. Het is veelzeggend dat middenvelder Dwight McNeil met zeven treffers clubtopscorer werd en dat de ploeg van manager Sean Dyche slechts 34 keer scoorde in 38 Premier League-duels.

Piroe schoot de laatste twee jaar met scherp voor Swansea. Het voorbije seizoen trof hij negentien keer doel. De 23-jarige spits kwam twee jaar geleden voor één miljoen over van PSV, maar volgend jaar loopt zijn contract af in Wales. Swansea lijkt daardoor mee te willen werken aan een transfer. "Het voetbal blijft ook een zakenwereld. Zo zit de voedselketen in elkaar. Als de goede aanbiedingen binnenkomen, dan zullen de spelers vertrekken", zegt manager Michael Duff in The Liverpool Echo.

"Ik heb gisteren nog een goed gesprek met Joël gehad. Wat we van hem verwachten en meer. Als hij gaat, dan gaat hij. En anders gaan we met elkaar aan de slag", besluit Duff.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!