'Piroe (ex-PSV) volop in de belangstelling: Leicester en Serie A-club concreet'

'Piroe (ex-PSV) volop in de belangstelling: Leicester en Serie A-club concreet'

28-06-2023 15:43 Laatste update: 15:46
44

Joël Piroe staat in de belangstelling van zowel Leicester City als Serie A-club Salernitana. De 24-jarige spits heeft een uitstekend seizoen achter de rug met Swansea City en dat is niet onopgemerkt gebleven, weet het Eindhovens Dagblad

Volgens het ED is Leicester City momenteel het meest concreet van alle geïnteresseerden. The Foxes, die afgelopen seizoen degradeerden uit de Premier League, hebben inmiddels ook al een bod uitgebracht op de Nederlander. Leicester, waar voorin nog altijd clubicoon Jamie Vardy rondloopt, is echter zeker niet de enige club met interesse. 

'Vanuit de bovenkant van het Championship en onderkant van de Premier League wordt volop geïnformeerd naar Piroe', zo tekent het ED op. De voormalig spits van PSV heeft bij Swansea nog een contract tot medio 2024. 

Piroe, die in 92 officiële duels voor The Swans 44 doelpunten maakte, geniet ook volop interesse uit Italië. Salernitana is momenteel het meest serieus. 'Ook vanuit de hogere regionen in Italië is gehengeld naar de diensten van Piroe, die open is voor een volgende stap in zijn carrière.'

Doorverkooppercentage PSV
Piroe, die in het verleden ook nog even op huurbasis uitkwam voor Sparta Rotterdam, was bij PSV een tijdje tweede spits achter Ehran Zahavi. In 2021 vertrok hij uit Eindhoven. Swansea betaalde destijds 2 miljoen euro voor hem. De Eindhovenaren profiteren mogelijk van een eventuele doorverkooppercentage, maar daarover is vooralsnog niets duidelijk.