Piroe maakt indruk in het buitenland: 'Dit is een geweldige keuze geweest'

Piroe maakt indruk in het buitenland: 'Dit is een geweldige keuze geweest'

12-05-2023 10:25
24

Joël Piroe geniet met volle teugen bij Swansea City en in het Championship, maar nu het seizoen achter de rug is kan hij weer even op adem komen. De voormalig PSV’er is in Wales uitgegroeid tot een gevreesde doelpuntenmachine. 

Vorig seizoen stond hij op de derde plaats van de topscorerslijst en dit seizoen is de spits vierde geëindigd met negentien goals. "Ik heb twee jaar geleden een geweldige keuze gemaakt met Swansea City", vertelt Piroe tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik ben niet alleen trots op mijn goals hier, maar ook omdat ik mezelf bijvoorbeeld als aanspeelpunt heb kunnen verbeteren. Buiten het veld is de sfeer bij de club en in de stad geweldig. Er wonen hier nuchtere mensen en je kunt als speler prima over straat, maar de supporters zijn wel enorme voetbalfanaten."

Piroe is inmiddels een gevestigde naam in het fysiek zware Championship. "We spelen alleen al 46 competitiewedstrijden, maar zijn eerder klaar dan in Nederland. Dat zegt wel iets toch? Je moet heel vaak drie keer in zeven of acht dagen aan de bak. Dat betekent dat je weinig tot geen volle trainingsweken kunt maken, omdat de spelers tussen de wedstrijden door heel veel moet rusten en herstellen. Ik voel me daar prima bij."

De aanvaller is onder de indruk van de stadions en de beleving. "Je speelt meestal voor zo'n 25.000 of meer mensen. Je komt als spits tegen heel verschillende verdedigers te staan. Sommige clubs kiezen voor mannen die uit de Premier League komen en hun voetbalcarrière al wat aan het afbouwen zijn. Anderen doen het met jonge huurspelers, die door clubs vanuit het hoogste niveau zijn uitgeleend. Het voetbal zelf is in het Championship heel verschillend. Wij proberen echt vanuit balbezit tot kansen te komen en zijn een voetballende ploeg, maar er zijn ook teams die het totaal anders aanpakken en alles met lange ballen oplossen."