'Geen Nederlandse concurrentiestrijd in Brighton: Scherpen staat voor transfer'

'Geen Nederlandse concurrentiestrijd in Brighton: Scherpen staat voor transfer'

03-07-2023 15:40 Laatste update: 15:43
18

Kjell Scherpen gaat komend seizoen niet de concurrentiestrijd aan met landgenoot Bart Verbruggen bij Brighton & Hove Albion. Waar de ene Nederlandse keeper maandag werd gepresenteerd door de Premier League-club, is de ander op weg naar de uitgang.

Scherpen ligt nog tot medio 2024 vast bij Brighton, maar mede door de komst van Verbruggen is er nog steeds weinig perspectief voor hem. The Seagulls verhuurden hem de afgelopen seizoenen al aan Oostende en Vitesse. Voor de Arnhemmers keepte de voormalig sluitpost van FC Emmen en Ajax 26 Eredivisie-duels.

Volgens RTV Drenthe en het Oostenrijkse Kleine Zeitung wordt de 23-jarige Scherpen nu weer op huurbasis ergens anders gestald. Hij zou een akkoord naderen met Sturm Graz, dat het voorbije seizoen als tweede eindigde in de reguliere competitie. Bij de Oostenrijkse topclub moet hij de opvolger worden van Arthur Okonkwo, die werd gehuurd van Arsenal.

Verbruggen zat Scherpen ook al dwars bij Jong Oranje. Eerstgenoemde was de eerste keus tijdens het EK O21. Scherpen verruilde Ajax in 2021 voor Brighton, dat vijf miljoen euro betaalde.