Mount complimenteert Ten Hag na United-transfer: 'Iedereen kan dat zien'

Mount complimenteert Ten Hag na United-transfer: 'Iedereen kan dat zien'

05-07-2023 13:40
18

Mason Mount verheugt zich op de samenwerking met Erik ten Hag bij Manchester United. De 24-jarige middenvelder gaat op Old Trafford met het iconisch rugnummer zeven spelen.

Mount komt voor een vast bedrag van 64 miljoen euro over van Chelsea, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak in het betaald voetbal. "Het is nooit makkelijk om de club te verlaten waar je bent opgegroeid, maar Manchester United biedt mij een mooie nieuwe uitdaging voor de volgende fase in mijn carrière", reageert de Engels international op de website van The Mancunians.

"Ik heb tegen United gespeeld en weet hoe sterk de selectie is", vervolgt Mount. "Ik kan niet wachten om onderdeel te zijn van deze groep en de drive die er is om grote prijzen te winnen." Ook Ten Hag ontvangt mooie woorden. "Iedereen kan zien dat de club grote stappen zet onder Erik ten Hag. Na een ontmoeting met de manager en een gesprek over zijn plannen kan ik niet enthousiaster zijn over de komende seizoenen. Ik ben klaar voor het harde werk dat hier verwacht wordt."

Mount kiest bij United voor het iconische rugnummer zeven, waarmee hij in de voetsporen treedt van spelers als Eric Cantona, David Beckham en Cristiano Ronaldo. "Ik ben enorm ambitieus. Ik weet hoe geweldig het voelt om grote prijzen te winnen en wat daar voor nodig is. Ik zal er alles aan doen om dat opnieuw te ervaren met Manchester United." In 2021 won hij met Chelsea al eens de Champions League.

The Athletic meldt dat Mount zijn salaris verdubbeld ziet worden, ten opzichte van wat hij tot op heden bij Chelsea kreeg. Hij gaat bij United 230.000 euro per week verdienen. Via bonussen kan dat oplopen tot 290.000 euro.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!