Bale: 'Ik tekende als een Galactico bij Real, maar ik was het tegenovergestelde'

Bale: 'Ik tekende als een Galactico bij Real, maar ik was het tegenovergestelde'

07-07-2023 23:36
54

Het avontuur van Gareth Bale bij Real Madrid wordt door velen gezien als een grote teleurstelling, maar de aanvaller uit Wales denkt daar zelf heel anders over. Dat zei hij in een uitgebreid gesprek met The Times

In 2013 maakte Bale voor honderd miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Real Madrid, waarmee hij destijds de duurste speler aller tijden was. Het leverde veel media-aandacht op, echter wilde de Welshman niet op de voorgrond verschijnen. "Dat is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom de Spaanse pers zo slecht over mij schreef", zei Bale. "Je tekent als een Galactico en de journalisten verwachten dat je overal verschijnt, maar ik was het tegenovergestelde. Ik wilde gewoon voetballen en me vervolgens terugtrekken."

"Ik kon wel Spaans spreken, maar dat wilde ik niet, gewoon omdat ik alles privé en rustig wilde houden", vervolgt Bale. "Misschien is dat waarom ik werd aangevallen door de media, want ik gaf niet veel. Ze begrepen me waarschijnlijk niet als persoon."

Moeilijke tijden
Bale scoorde veel goals won veel prijzen, maar werd nooit als de grote superster van Real Madrid gezien. "Ik wilde voor dit prachtige shirt spelen en heb geweldige momenten meegemaakt. Maar er waren ook moeilijke tijden, toen ik werd uitgefloten en uitgejouwd. De eerste keer dat dat gebeurde was ik nog best jong (24, red.) en wist ik niet hoe ik met alle druk en de verwachtingen moest omgaan."

"Ik heb mijn karakter getoond en laten zien dat ik kan vechten. Ik heb geleerd om met de druk om te gaan en het allemaal niet zo serieus te nemen. Het is een voetbalwedstrijd: het is niet alsof er iets mis is in je familie of met iemands gezondheid. Ik heb geleerd om de wedstrijd in het stadion of op het trainingscomplex te laten."