'PSV incasseert tik: doelwit Vranckx lijkt heel andere plannen te hebben'

'PSV incasseert tik: doelwit Vranckx lijkt heel andere plannen te hebben'

12-07-2023 14:42
152

Het wordt voor PSV nog een hele klus om Aster Vranckx los te weken. De Belgische middenvelder heeft volgens Kicker goede papieren voor een basisplaats bij VfL Wolfsburg.

Wolfsburg verkocht Felix Nmecha vorig week voor dertig miljoen euro aan Borussia Dortmund, waardoor er een plek is vrijgekomen op het middenveld. Vranckx geldt als de belangrijkste kandidaat, klinkt het. Kicker schrijft dat Vranckx zelf ook voor zijn kans wil gaan in Wolfsburg.

"We hebben het hier over een heel goede speler", verklaart sportief directeur Marcel Schäfer over Vranckx. "Hij krijgt nu de kans om de trainer (Niko Kovac, red.) te laten zien wat hij kan."

Het Algemeen Dagblad pakte dinsdagavond uit met het nieuws dat trainer Peter Bosz en directeur voetbalzaken Earnest Stewart plannen hebben om Vranckx naar PSV te halen. De Eindhovenaren zouden zich eerst richten op de onderhandelingen met de speler, in de hoop zijn jawoord te krijgen.

Vranckx ligt nog twee jaar vast bij Wolfsburg. De Duitsers verhuurden hem vorig seizoen aan AC Milan, dat besloot de optie tot koop niet te lichten. Recent maakte de middenvelder zijn debuut voor het Belgische elftal, terwijl hij op het EK O21 de aanvoerder was van Jong België.