Mount scoort niet bij debuut ondanks fraaie lob, maar Man United wint wel

12-07-2023 18:55 Laatste update: 19:10
15

Manchester United en Erik ten Hag zijn de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 2-0 oefenzege op Leeds United. In Oslo trokken The Mancunians met 2-0 aan het langste eind door doelpunten van Noam Emeran en Joe Hugill. Mason Mount maakte zijn debuut.

De Engelse international, die voor ongeveer 65 miljoen euro overkwam van Chelsea, kreeg meteen een basisplaats van Ten Hag. Hij was zelfs al snel dicht bij zijn eerste treffer, maar een lob ging net over. Halverwege wisselde Ten Hag zijn hele team en bleef Mount in de kleedkamer achter. Onder meer Lisandro Martinez, Jadon Sancho en Raphäel Varane speelden ook één helft.

Bij Leeds vielen Pascal Struijk én Dani van den Heuvel bij de start van de tweede helft in. De Nederlandse keeper, die drie jaar geleden overkwam van Ajax, werd na 67 minuten verrast door een lage schuiver van dichtbij van Emeran. Tien minuten voor tijd ontsnapte Hugill aan buitenspel, waarna hij de 2-0 maakte.

Tyrell Malacia en Donny van de Beek kwamen niet in actie voor Manchester United. Zij ontbraken in de wedstrijdselectie.