Stam lyrisch over voormalig Ajax-verdediger: ‘Hopelijk kan hij dat volhouden'

Stam lyrisch over voormalig Ajax-verdediger: ‘Hopelijk kan hij dat volhouden'

17-07-2023 22:08 Laatste update: 22:29
26

Lisandro Martínez heeft in zijn eerste seizoen als speler van Manchester United een goede indruk achtergelaten op Jaap Stam. De voormalig Ajacied worstelde in het begin, maar herpakte zich en groeide uit tot één van de sterkhouders in het team van trainer Erik ten Hag.

Stam, die tussen 1998 en 2001 in het shirt van United speelde, bewierookt Martínez op de clubsite van de topclub uit de Premier League. "Martínez heeft het volgens mij heel goed gedaan. Hij moest even wennen aan de competitie en de tegenstanders, maar is nu heel rustig aan de bal, zijn passing is heel goed", begint Stam.

Wedden

Meer odds

"Hij is natuurlijk niet de grootste, maar hij is erg slim in de duels, gebruikt zijn lichaam goed en zijn positionering is erg goed", vervolgt de oud-verdediger. "Hopelijk kan hij dat dit seizoen volhouden, al zal hij wel hulp van zijn ploeggenoten nodig hebben. Maar ja, dat geldt denk ik voor elke speler in elke positie."

Stam weet dat het voetbal nu anders is ten opzichte van 'zijn' tijd. "Je weet dat er een VAR is, dus je kan niet alles flikken, zoals vroeger", vervolgt Stam. "Nog altijd kan je een tikkie uitdelen of iemand een beetje vastpakken, maar met de VAR zijn er zoveel camera's, ze zien alles. Het gaat er nu om dat je je agressie op een goede manier gebruikt, dan kun je er nog steeds voordeel uit halen."