Inter Miami gaat voor ultieme Barça-hereniging: 'Er zijn wel obstakels'

Inter Miami gaat voor ultieme Barça-hereniging: 'Er zijn wel obstakels'

25-07-2023 11:17
22

Luis Suárez hoopt op een hereniging met Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba. De Uruguayaan, die bij het Braziliaanse Grêmio onder contract staat, staat ervoor open salaris in te leveren om bij Inter Miami CF aan de slag te gaan.

Inter Miami contracteerde reeds voormalig FC Barcelona-spelers Messi, Busquets en Alba en wil Suárez aan dat rijtje toevoegen. "Maar er zijn nog veel obstakels. Het gaat niet alleen om Inter Miami", erkent trainer Gerardo Martínez in gesprek met Amerikaanse media. 

Braziliaanse media melden dat Suárez een transfer wil forceren. De 36-jarige spits is bereid een aanzienlijk deel van zijn salaris in te leveren. Op die manier kan zijn doorlopende contract bij Grêmio afgekocht worden. Mocht dat lukken, stuit Inter Miami nog op één probleem. In de Major Soccer League mogen clubs maar drie spelers inschrijven als Designated Player.

Dat zijn spelers die meer geld opstrijken dan toegestaan volgens het salarisplafond. Messi, Busquets en Leonardo Campana zijn bij Inter Miami die Designated Players. Als Suárez naar Inter Miami wil komen, zal er dus nog iets moeten gebeuren. De Uruguayaan moet dan een relatief laag salaris accepteren, Inter Miami moet Campana van de hand doen óf Campana moet salaris inleveren om de transfer van Suárez te bewerkstelligen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!