'Mbappé kan lokroep weerstaan en wimpelt astronomisch aanbod uit Saudi-Arabië af'

'Mbappé kan lokroep weerstaan en wimpelt astronomisch aanbod uit Saudi-Arabië af'

26-07-2023 09:29
111

Kylian Mbappé heeft geen trek in een stap naar Al Hilal, melden diverse buitenlandse media. De Fransman kan Paris Saint-Germain verlaten voor een eenjarig avontuur in Saudi-Arabië, om vervolgens transfervrij over te stappen naar Real Madrid.

Het verhaal is bekend: PSG en Mbappé liggen op ramkoers, waardoor de aanvaller mag vertrekken. Al Hilal biedt Mbappé een uitkomst, door 300 miljoen euro te willen overmaken aan de Parijzenaren. De sterspeler kan in Saudi-Arabië voor één seizoen tekenen tegen een salaris van 700 miljoen euro, om vervolgens bij Real aan de slag te gaan.

PSG staat welwillend tegenover een deal, maar Mbappé wil niet naar het Midden-Oosten, schrijven verscheidene media, waaronder Relevo en Mundo Deportivo. "Hij heeft nog een eenjarig contract dat niet genegeerd kan worden", zegt een bron dicht bij Mbappé tegen eerstgenoemde medium. Mbappé wil zelf zijn contract bij PSG uitzitten en volgend jaar transfervrij de deur uitlopen.

"Ook als hij op de bank gezet wordt, zal hij blijven. We zullen zien hoe lang dat zal duren, want de Champions League komt eraan", vervolgt de bron. "Zolang PSG wint, zal alles in orde zijn. Maar hoe houd je zo'n speler op de tribune als het niet goed gaat?"

Een transfer naar Al Hilal wordt compleet uitgesloten. Vanuit de Premier League zou er ook sluimerende interesse zijn. Een transfer naar Manchester United kan niet voor de volle honderd procent uitgesloten worden, klinkt het. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!