'Feyenoord nadert akkoord met Cercle, Ueda zet zinnen op transfer naar Rotterdam'

'Feyenoord nadert akkoord met Cercle, Ueda zet zinnen op transfer naar Rotterdam'

26-07-2023 09:58 Laatste update: 10:00
378

Feyenoord maakt haast met de transfer van Ayase Ueda, meldt Voetbal International. De Japanner, die actief is bij Cercle Brugge, heeft zelf zijn zinnen gezet op een stap naar Rotterdam-Zuid.

Ueda geniet ook belangstelling van Sevilla en Sporting CP, maar wil met Feyenoord de Champions League in, klinkt het. De Rotterdammers naderen met Cercle een akkoord over een transfersom dat inclusief bonussen kan oplopen tot een slordige tien miljoen euro. De 24-jarige aanvaller kan een meerjarig contract tekenen in De Kuip.

Bij de landskampioen is Ueda de vervanger van Danilo, die voor zes miljoen euro naar Rangers FC trekt. 'Tegelijkertijd ziet Feyenoord in Ueda vooral ook de toekomstige opvolger van Santiago Gimenez, die in ieder geval nog een jaar in De Kuip blijft, maar door een schorsing wel de eerste twee duels in de Champions League moet missen', schrijft VI.

Ueda krijgt bij Feyenoord de kans te wennen en zich klaar te stomen voor het echte werk, als Gimenez volgend jaar wel vertrekt. De Japanner kwam het afgelopen seizoen vanuit zijn vaderland naar België en maakte indruk bij Cercle. In 42 officiële wedstrijden scoorde hij 23 keer.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!