Heerenveen komt met bevestiging: Van Ewijk trekt definitief naar Engeland

Heerenveen komt met bevestiging: Van Ewijk trekt definitief naar Engeland

27 juli om 22:06
Laatste update: 27 juli om 22:30

Milan van Ewijk is vertrokken bij sc Heerenveen. De Friese club maakt donderdagavond bekend dat de 22-jarige rechtsback zijn carrière vervolgt bij Coventry City, dat uitkomt in het Championship.

Van Ewijk heeft in Engeland een contract tot medio 2027 ondertekend. Met de transfer is naar verluidt vier miljoen euro gemoeid. Ook is er een doorverkooppercentage afgesproken. De rechtsback had meer opties, maar Coventry City drukte de laatste dagen door. Eind mei greep de club van Gustavo Hamer nét naast een Premier League-ticket.

"Milan is een belangrijke speler voor ons geweest. Zijn karakter in combinatie met zijn kwaliteit zorgde vanaf dag één voor een goede klik tussen hem en onze supporters", reageert directeur Ferry de Haan op de clubsite. "De afgelopen twee jaar heeft hij zich uitstekend ontwikkeld. We zijn dan ook trots dat er wederom een talentvolle speler via sc Heerenveen een mooie vervolgstap gaat maken."

Afgelopen seizoen miste Van Ewijk als enige veldspeler in de Eredivisie geen enkele minuut. In totaal kwam de verdediger tot 78 officiële optredens in het shirt van Heerenveen (zeven goals, vier assists). Naar alle waarschijnlijkheid gaan de Friezen zich nu versterken met Feyenoorder Denzel Hall.