Van Bommel haalt na mislopen Stengs Ejuke (ex-Heerenveen) naar Antwerp

Van Bommel haalt na mislopen Stengs Ejuke (ex-Heerenveen) naar Antwerp

30-07-2023 12:34 Laatste update: 31-07-2023 11:26
57

Royal Antwerp FC heeft zich versterkt met Chidera Ejuka. De oud-speler van sc Heerenveen komt over van CSKA Moskou, de club die hem in de zomer van 2020 oppikte uit Friesland. 

Antwerp maakt de komst van de 25-jarige Ejuke zondagmiddag bekend via de officiële kanalen. De vleugelaanvaller tekent een contract voor één jaar op De Bosuil. De Nigeriaan, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Hertha BSC, maakt gebruik van een uitzonderingsbepaling van de FIFA voor spelers die actief zijn in Rusland.

Zodoende heeft Mark van Bommel zijn gewenste offensieve versterking binnen. De Nederlandse manager, die afgelopen seizoen kampioen werd met Antwerp, zag Calvin Stengs onlangs voor Feyenoord kiezen. Daardoor moest de club opzoek naar een nieuwe aanvaller. Zondagmiddag om 13.30 uur, als Antwerp aan het nieuwe seizoen begint tegen Cercle Brugge, is hij er nog niet bij. 

Heerenveen wacht nog altijd
Terwijl Ejuke al drie jaar geen speler meer is van Heerenveen, wachten de Friezen nog altijd op miljoenen van CSKA. Het bedrag (drie miljoen euro) dat in de vierde betalingstermijn zou worden overgemaakt is tot op heden nog nooit binnengekomen in het Abe Lenstra. Volgens de Russische club heeft dat te maken met sancties tegen Russische banken vanwege de oorlog in Oekraïne. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!