Slechte start voor Anderlecht: Union boekt zege in Belgische seizoensopener

Slechte start voor Anderlecht: Union boekt zege in Belgische seizoensopener

28-07-2023 22:54 Laatste update: 23:34
30

Anderlecht is er vrijdagavond niet in geslaagd om het nieuwe seizoen voortvarend te beginnen. Op bezoek bij Union Sint-Gillis werd er, met Kasper Dolberg in de basis, vrij tandeloos met 2-0 verloren. 

Anderlecht beleefde afgelopen jaargang een dramatisch seizoen. De roemruchtige Belgische club eindigde uiteindelijk op de elfde plaats. Van een stijgende lijn is vooralsnog geen sprake. Union begon goed aan de wedstrijd en rijgde in de openingsfase de kansen aan een. Een treffer bleef uit, maar Anderlecht slaagde er zelf ook niet in om gevaarlijk te worden. 

Union-aanvaller Dennis Eckert nam na precies dertig minuten de (verdiende) openingstreffer voor zijn rekening. In het restant van de wedstrijd wisten Dolberg en co. maar niet tot échte uitgespeelde kansen te komen. Een slotoffensief bleef dan ook uit.

In de absolute slotfase trok Union, waar Bart Nieuwkoop een basisplaats had, het duel definitief naar zich toe. Cameron Puertas schoot raak vanaf elf meter. Zodoende begint Union opnieuw sterk aan het seizoen, terwijl Anderlecht wederom een teleurstelling moet slikken.