Heerenveen heeft Zweedse doelman op proef en neemt afscheid van Ideho

Heerenveen heeft Zweedse doelman op proef en neemt afscheid van Ideho

01-08-2023 18:04 Laatste update: 23:03
21

Oscar Linner mag zich de komende dagen laten zien bij sc Heerenveen, zo meldt de eredivisionist via de clubsite. Tegelijkertijd nemen de Friezen afscheid van Joel Ideho.

Linner is vanaf dinsdag vier dagen op proef in Heerenveen. De 26-jarige doelman uit Zweden is clubloos. Het afgelopen halfjaar stond hij onder de lat in zijn vaderland bij Brommapojkarna. In zijn carrière speelde de sluitpost vier wedstrijden in de Champions League én vier in de Europa League. Daarnaast kwam hij één keer uit voor het nationale elftal van Zweden. 

Ook laat Heerenveen weten afscheid te nemen van aanvaller Ideho, die de afgelopen week op proef was in Friesland. De club geeft aan dat er is besloten om niet verder te gaan met de transfervrije buitenspeler, die zaterdagmiddag twintig minuten speelde tijdens de oefenwedstrijd tegen Huddersfield Town.

"We danken hem voor zijn inzet in de afgelopen dagen en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", aldus algemeen directeur Ferry de Haan. Ideho doorliep de jeugdopleiding van Willem II en maakte in 2020 een transfer naar Ajax. Hier speelde hij zich al snel in de kijker van Arsenal, waar hij voor de O18 en O23 uitkwam.