'Strijd om Sutalo nog spannender: twee Engelse clubs evenaren bod van Ajax'

'Strijd om Sutalo nog spannender: twee Engelse clubs evenaren bod van Ajax'

06-08-2023 08:05
190

Het wordt voor Ajax nog een flinke uitdaging om Josip Sutalo in te lijven. Vanuit Kroatië wordt de druk alvast verder opgevoerd: ook West Ham United en Nottingham Forest zouden concreet zijn voor de 23-jarige Kroatische international.

Ajax ziet in Sutalo de ideale opvolger van Jurriën Timber. Voetbal International schreef dit weekeinde dat de Amsterdammers hoopvol zijn, maar dat het kwartje nog beide kanten kan opvallen. Dat lijkt niet zonder reden. Volgens Jutarnji tonen West Ham en Nottingham grote interesse in de mandekker. 'Het lijkt erop dat de race om Sutalo nog spannender en interessanter zal worden...', aldus de Kroatische krant.

De Premier League-clubs zouden een vergelijkbaar bod als Ajax hebben uitgebracht. Het gaat om twintig miljoen euro, plus bonussen en een doorverkooppercentage van twintig procent. Dat was voor Dinamo Zagreb overigens nog niet genoeg. Mede daardoor vertrok directeur voetbalzaken Sven Mislintat donderdag met lege handen uit Zagreb. De gesprekken worden in de komende dagen voortgezet, maar dat geldt inmiddels ook voor de onderhandelingen met de Engelsen. Ook een Duitse club, vermoedelijk RB Leipzig, zou zich nog in de strijd kunnen mengen.

Waar Feyenoord inmiddels dicht bij de komst van Luka Ivanusec lijkt, zal Ajax nog alles uit de kast moeten trekken om Sutalo binnen te halen. Overigens wil Dinamo Zagreb pas na het tweeluik met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League afscheid nemen van de steunpilaren.

Eerder werd al duidelijk dat de komst van doelwitten als Hiroki Ito en Ian Maatsen een lastig verhaal wordt voor Ajax. Met Jakov Medic staat wel een andere Kroatische verdediger op het punt om in de Johan Cruijff Arena te tekenen. De ploeg van Maurice Steijn begint volgende week aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Zondag staat het laatste oefenduel met Borussia Dortmund op het programma.