Maatsen kan op huurbasis naar West Ham United

'Mogelijk toch vertrek Maatsen: geïnteresseerde wil huur met optie tot koop'

9 augustus 2023 om 07:49
Laatste update: 9 augustus 2023 om 10:03

Ian Maatsen vertrekt deze zomer mogelijk toch naar West Ham United. Eerder werd duidelijk dat de linkervleugelverdediger met Chelsea in gesprek was over een contractverlenging, maar volgens The Guardian achten The Hammers zich kansrijk om de Nederlander in te lijven. In eerste instantie op huurbasis, maar de Conference League-winnaar wil ook een optie tot koop bedingen. 

The Guardian maakte een aantal weken terug al melding maakte over de interesse. West Ham wil Maatsen huren, maar hoopt daarbij ook een optie tot koop te bedingen. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe Chelsea naar de interesse kijkt.

Mauricio Pochettino, de trainer van The Blues, gaf eerder al aan zeer onder de indruk te zijn van de Nederlander. "Hij is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij begrijpt het spelletje. Hij is zo'n slimme speler." The Standard meldde niet veel later dat de Argentijnse oefenmeester overtuigd zou zijn en de Nederland dolgraag binnenboord wilde houden. 

De 21-jarige Maatsen speelde vorig seizoen op huurbasis voor Burnley, waarmee hij promoveerde naar de Premier League. Onlangs werd duidelijk dat ook Ajax geïnteresseerd is in de international van Jong Oranje