Eiting krijgt vragen over FC Twente: 'Dat is enige dat ik helaas kan zeggen'

Eiting krijgt vragen over FC Twente: 'Dat is enige dat ik helaas kan zeggen'

09-08-2023 14:18
57

Het is geen geheim dat FC Twente verwoede pogingen doet om Carel Eiting over te nemen van FC Volendam. De partijen steggelen over een vermeende transferclausule in het contract van de 25-jarige spelbepaler, maar zelf laat hij zich niet van de wijs brengen.

Eiting lijkt graag de stap te willen maken, maar de clubs komen er niet uit. Een Twente-bod van vier ton werd weggelachen door Volendam, terwijl in Enschede wordt beweerd dat daarmee aan de gelimiteerde afkoopsom is voldaan. De Noord-Hollanders verlangen echter zo'n 2,6 miljoen en lichtten reeds een optie in het contract. Het kamp van de speler is dan weer van mening dat die optie pas bij handhaving van kracht kan worden.

Het gesteggel lijkt zelfs uit te kunnen draaien op een arbitragezaak. Het zorgt in ieder geval voor veel speculatie in de media, maar Eiting haalt zijn schouders daarover op. "Ik lees de media niet. Dat betekent dat je al 95 procent minder meekrijgt, dan er gebeurt", reageert de ex-Ajacied bij ESPN. "Eigenlijk alleen als je in de ogen kijkt van de mensen die het wel lezen, vooral dan de mensen die ik belangrijk vind. Die horen van alles. Soms krijg ik vragen van: klopt dit? Dan heb ik echt nog geen enkel idee waar die informatie vandaan komt."

Over de interesse van FC Twente houdt Eiting zich op de vlakte. "Het enige dat ik daar helaas over kan zeggen, is dat ik speler van Volendam ben. Ik sta hier als speler van Volendam en geef antwoord op de vragen daarover. Over het duel met Vitesse, de trainer of het veld, dat maakt niet uit. Daar ben ik mee bezig. Dat lijkt me ook het meest respectvolle naar iedereen toe."

Eiting wil niets loslaten over zijn contract en de vermeende clausule. "Je mag me van alles vragen, maar ik ga natuurlijk geen contractuele dingen hier bespreken. Dat vind ik ook niet superbelangrijk. Misschien vinden mensen me heel saai thuis, maar verder ga ik er niet op in."