Guardiola verbaasd door Chelsea: 'Als ik dat doe, word ik hier afgemaakt'

Guardiola verbaasd door Chelsea: 'Als ik dat doe, word ik hier afgemaakt'

18-08-2023 23:56 Laatste update: 19-08-2023 11:48
59

Pep Guardiola kijkt ervan op dat Chelsea FC gigantische bedragen op de transfermarkt uitgeeft. Manchester City werd in februari beschuldigd van het overtreden van Financial Fair Play-regels, maar dat lijkt bij Chelsea niet te gebeuren. 

Guardiola stelt vrijdag op een persmoment dat er met twee maten wordt gemeten in Engeland. "Ik zou hier niet kunnen zitten als ik hetzelfde uitgeef als Chelsea. Jullie zouden me afmaken, dat is een zekerheid. We zouden onder een enorm vergrootglas komen te liggen." Guardiola geeft daarbij als kanttekening dat het geen kritiek op Chelsea is, maar wel op de manier waarop City veroordeeld wordt voor de uitgaven van de club. 

"Arsenal geeft ook een bedrag uit aan drie spelers omdat ze ons willen verslaan", vervolgt Guardiola. "Ze willen niet dat City weer wint. In ons eerste seizoen wonnen we niet, in het tweede seioen kochten we tien spelers en gaven we tweehonderd miljoen euro uit. Het gebeurt alleen niet elk seizoen. De mindset van sommige mensen moet veranderen, elke club geeft geld uit. Veel geld. Niet alleen City."

Volgens de Spaanse topmanager is het goed dat er met geld wordt gestrooid in Engeland. "Iedereen wint op deze manier. Zeg me eerlijk: vind je de transferwindow interessant? Spelers hier, spelers daar, het is zo grappig", besluit Guardiola.