De Telegraaf komt met reactie na uitspraken Mislintat over 'boulevardblad'

De Telegraaf komt met reactie na uitspraken Mislintat over 'boulevardblad'

22-08-2023 09:15 Laatste update: 10:03
195

Valentijn Driessen en Mike Verweij van De Telegraaf hebben gereageerd op de uitlatingen van Sven Mislintat. De Ajax-directeur uitte in een interview met het Duitse medium Kicker zijn ongenoegen over één specifiek 'boulevardblad'. Daarmee doelde hij naar alle waarschijnlijkheid op De Telegraaf.

In de podcast Kick-Off staat Verweij stil bij de uitspraken van Mislintat. "Nee, De Telegraaf is toch geen boulevardblad? Ik vind het raar dat voetbalsites De Telegraaf noemen", aldus de Ajax-watcher, die daarbij een kleine lach niet kan onderdrukken. "Wie het wel is? Geen idee... misschien Willem Vissers van De Volkskrant?" Driessen, chef voetbal van de krant, noemt het 'prima' dat Mislintat zich kritisch uit. 

Waar Verweij zijn vraagtekens bij plaatst, is de timing. "Na een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior, met de aankopen die zo spelen als ze hebben gezedaan, afgezien van Tahirovic... Dan had hij toch even kunnen wachten met Kicker, of misschien had het een weekje eerder gekund." De uitspraken van Mislintat over De Telegraaf zorgen er in ieder geval niet voor dat Driessen zich voortaan gaat inhouden. "Ik blijf het kritisch volgen. Deze aankopen zijn voor mij geen spelers die Ajax veel beter gaan maken. Daarentegen vind ik Sutalo (Josip, red.) gewoon een prima aankoop."

"Na het artikel van Kicker en de artikelen op de voetbalsites zitten een heleboel mensen natuurlijk handenwrijvend naar deze podcast te luisteren", vult Verweij aan. "Hoe knallen zij erin? We hebben gezegd dat je Mislintat na de transferperiode, misschien zelfs pas na het seizoen, moet beoordelen. In theorie kan Ajax nog met honderd punten kampioen worden. Dan heeft hij het fantastisch gedaan."