Feyenoord rekent af met Willem II in oefenduel, Ueda maakt eerste treffer

22-08-2023 15:12 Laatste update: 15:13
51

Feyenoord heeft dinsdagmiddag afgerekend met Willem II tijdens een oefenduel achter gesloten deuren. De Rotterdammers wonnen de wedstrijd in De Kuip met 3-0. Ayase Ueda maakte zijn eerste treffer in het shirt van Feyenoord.

Opvallend is dat er bij zowel Feyenoord als Willem II vooral wisselspelers in het veld werden gebracht. Naast Ueda en Zechiël mochten onder anderen Bart Nieuwkoop, Ramiz Zerrouki, Javairo Dilrosun, Yankuba Minteh, Thomas Beelen, Neraysho Kasanwirjo, Kostas Lamprou en Thomas van den Belt zich laten zien aan trainer Arne Slot.

Gjivai Zechiël maakte in de eerste helft het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Marcos Lopez tekende aan voor de tweede goal via een schitterende vrije trap, waarna beide teams de kleedkamers in gingen.

Kort na rust was het weer raak. Aanwinst Ueda scoorde zijn eerste goal voor Feyenoord. Op aangeven van Zechiël schoot hij raak, waarna er 3-0 op het scorebord stond. De Japanner werd na een uur spelen naar de kant gehaald. Hij werd vervangen door Antoni Milambo.

Willem II slaagde er niet in om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na het derde doelpunt zette Feyenoord niet meer aan, waardoor meer treffers uitbleven.