Excelsior zorgt voor transferstunt en huurt gewezen toptalent van Tottenham

Excelsior zorgt voor transferstunt en huurt gewezen toptalent van Tottenham

24-08-2023 19:39
13

Excelsior stunt op de transfermarkt: de 21-jarige spits Troy Parrott komt over van Tottenham Hotspur. Hij wordt voor één seizoen gehuurd door de Kralingers.

Parrott stond jarenlang te boek als hét talent van de Tottenham-academie, maakte ook minuten in de Premier League, maar van een doorbraak kwam het niet. Na huurperiodes bij Millwall, Ipswich Town, MK Dons en Preston North End probeert hij het nu bij Excelsior.

"Ik heb met mensen gesproken over het Nederlandse voetbal. Dat is technisch en anders dan het voetbal in de Championship", zegt Parrott op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben graag aan de bal en speel die graag over. Dat doen de mensen hier. Daarom wilde ik graag komen."

Parrott is twintigvoudig international van Ierland. Twee maanden geleden viel hij nog twee keer in tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland. Op 10 september staat Ierland - Nederland op het programma. Zijn contract bij Spurs loopt volgend jaar af.

Excelsior versterkte zich deze zomer al met Reuven Niemeijer, Richie Omorowa, Kik Pierie, Ian Smeulers, Oscar Uddenäs, Casper Widell en Arthur Zagre. Mimeirheil Benita, Lennard Hartjes en Cisse Sandra worden gehuurd. In de eerste twee Eredivisie-speelrondes pakten de Kralingers vier punten.