ADO slaat toe tijdens Haags Kwartiertje, Cambuur vergroot zorgen Jong Ajax

ADO slaat toe tijdens Haags Kwartiertje, Cambuur vergroot zorgen Jong Ajax

25-08-2023 21:58 Laatste update: 22:02
80

ADO Den Haag heeft vrijdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij FC Den Bosch. SC Cambuur deed eveneens wat het moest doen tegen het tot dusver teleurstellende Jong Ajax. 

FC Den Bosch - ADO Den Haag 1-2

ADO begon het seizoen verre van ideaal met een gelijkspel tegen De Graafschap en een flinke nederlaag tegen Roda, maar de ploeg van Darije Kalezić wist in speelronde drie wél de drie punten te pakken. De bezoekers kwamen na een klein uur op voorsprong door Malik Sellouki, maar zagen Ilias Boumassaoudi een kwartier voor tijd de stand gelijktrekken. Debutant Daryl van Mieghem wist echter in de slotfase ADO weer op voorsprong te zetten. Door de nipte zege klimt ADO naar plek negen in de KKD en kan er weer naar boven worden gekeken. 

SC Cambuur - Jong Ajax 4-2

Cambuur heeft vrijdag opnieuw gedaan wat het moet doen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Sjors Ultee pakte al vier punten uit de eerste twee duels en nam het in speelronde drie tegen Jong Ajax op. De fans werden in de eerste tien minuten al getrakteerd op twee fraaie treffers van Gabriel Misehuoy en Silvester van der Water. Na de gelijkmaker van laatstgenoemde liep Cambuur weg van de Amsterdammers. 

Na goals van Michael Breij en Remco Balk stond de teller op 3-1 binnen een half uur. Ajax deed iets terug via Rida Chahid, maar Cambuur gaf de voorsprong niet meer uit handen en kwam nog op 4-1 door Milan Smit. Jong Ajax druipt af en heeft nog geen punten gepakt in het nieuwe seizoen, Cambuur staat op plek twee met zeven punten.

Overige uitslagen

Roda JC - TOP Oss 2-0
VVV-Venlo - Jong FC Utrecht 4-1
De Graafschap - FC Emmen 0-1
FC Eindhoven - NAC Breda 2-0