'Vind dat Rangers helemaal niks, kan me niet voorstellen dat PSV niet doorkomt'

'Vind dat Rangers helemaal niks, kan me niet voorstellen dat PSV niet doorkomt'

29-08-2023 06:47 Laatste update: 09:47
71

Rafael van der Vaart heeft absoluut geen hoge pet op van PSV-tegenstander Rangers FC. In Rondo van Ziggo Sport vertelt de analist dat hij met het spel van Schotse ploegen in het algemeen, weinig problemen verwacht voor de ploeg van trainer Peter Bosz.

"Ik vind dat Rangers echt helemaal niks", steekt Van der Vaart direct van wal. "Vroeger was het ook al heerlijk spelen tegen Schotse ploegen. Ze dekken niet door en er zijn heel veel ruimtes. Thuis lijkt het altijd wel wat, omdat het een indrukwekkend stadion is met dat publiek erachter. Alleen ik kan me echt niet voorstellen dat PSV niet doorkomt."

Ruud Gullit denkt juist dat je op moet passen voor het sluwe spel van de Schotten. "Ik denk dat je het toch onderschat. Als PSV nou zo goed was, dan had je het dik moeten winnen en dat doe je niet. Je domineert wel, maar je creëert heel weinig. Rangers wacht net zo lang totdat je een fout maakt." De Eindhovenaren spelen woensdag in eigen huis de return in de laatste voorronde van de Champions League

Volgens Dick Advocaat heeft het spel van de nieuwe PSV-trainer zijn voor- en zijn nadelen. "Bij Bosz ligt het gevaar nu achterin. Het ziet er wel goed uit, omdat hij altijd aanvallend voetbal wil spelen. Dat is altijd bij hem, want hij heeft de verdedigers nodig die dat spel wel kunnen spelen. Zo’n André Ramalho brengt zichzelf vooral in de problemen als je hem ziet voetballen."