Mikautadze heeft medische keuring bij Ajax

'Mikautadze in Amsterdam om deal af te ronden, Almada definitief niet naar Ajax'

29 augustus 2023 om 16:03
Laatste update: 29 augustus 2023 om 18:20

Georges Mikautadze is momenteel in Amsterdam om zijn transfer naar Ajax af te ronden. Dat meldt Fabrizio Romano. De Georgische aanvaller komt definitief over van FC Metz en laat daarmee andere grote Europese clubs uit Engeland, Frankrijk en Italië links liggen. 

Eerder op dinsdag wist Voetbal International al te melden dat Mikautadze de nieuwe aanwinst van Ajax wordt, dat diverse andere clubs aftroeft. Ook Stade Rennes, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur een vooralsnog onbekende Italiaanse topclub waren hoopten de aanvaller in te lijven. 

Mikautadze kiest echter voor Ajax, dat een vast bedrag van zestien miljoen euro betaalt. Die som kan uiteindelijk door enkele bonussen nog oplopen met een aantal miljoen. De Georgiër is net als Metz inmiddels helemaal akkoord met Ajax over een transfer. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Mikautadze, die dinsdag zijn medische keuring heeft, gepresenteerd heeft. 

Mikautadze wordt bij de Amsterdammers in ieder geval geen teamgenoten met Thiago Almada. De aanvaller van Atlanta United komt definitief niet naar Ajax. De ploeg van trainer Maurice Steijn was zeer gecharmeerd van de Argentijn, maar hij bleek uiteindelijk te duur. 

Georges Mikautadze, in Amsterdam now to complete his move to Ajax from Metz — deal done on player and clubs side, here we go confirmed ⚪️🔴🇬🇪

🇦🇷 Thiago Almada deal won’t happen.

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 29, 2023

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: