PSV treft maatregelen voor spelersbus Rangers: geen angst bij de Schotten

PSV treft maatregelen voor spelersbus Rangers: geen angst bij de Schotten

30-08-2023 08:07
38

PSV heeft maatregelen genomen voor de aankomst van de spelersbus van Rangers FC. De Eindhovenaren trekken lering uit het incident van vorig jaar, waarbij de bus van de Schotten werd tegengehouden voor het stadion. Trainer Michael Beale is in ieder geval niet bang voor eenzelfde scenario.

De Eindhovenaren hebben dit jaar gezorgd voor een grotere parkeerplek, waarop de bus van Rangers het stadion in kan. Vorig jaar werden de spelers bij aankomst bij het Philips Stadion belaagd door vijandige fans die op de ramen klopten en vuurwerk afstaken. De bus kwam daardoor vast te zitten en ook de wedstrijd moest later beginnen. Toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst sprak zich meermaals erg fel uit over het incident.

Huidige trainer Beale is in ieder geval niet zo bang voor een herhaling van zetten wat betreft de bus. "Op de achtergrond is daar wel over gesproken, maar ik denk dat het iets eenmaligs was voor die avond", vertelt de Rangers-trainer op een persconferentie over het incident van vorig jaar. "Voor ons is dat voor nu geen issue. PSV speelt al vele jaren Europees voetbal en wij hebben alle vertrouwen in hun organisatie."