Bayern München geeft groen licht voor Pavard-transfer en casht 30 miljoen

Bayern München geeft groen licht voor Pavard-transfer en casht 30 miljoen

30-08-2023 21:26 Laatste update: 21:32
27

Benjamin Pavard heeft Bayern München officieel verlaten. De Franse verdediger verkast naar Internazionale, waar hij zijn handtekening onder een meerjarig contract heeft gezet.

I Nerazzurri maken dertig miljoen euro, plus twee miljoen euro aan bonussen, over aan Bayern voor de diensten van Pavard, die sinds medio 2019 bij Der Rekordmeister speelde. Witte rook liet lange tijd op zich wachten: aanvankelijk mocht de 27-jarige verdediger pas naar Milaan verhuizen, op het moment dat Bayern een vervanger in huis had.

Pavard heeft zijn gewenste transfer nu te pakken. In totaal speelde hij 163 officiële wedstrijden voor Bayern. Daarin scoorde hij twaalf keer en was hij twaalf keer aangever. De voormalig speler van Lille OSC en VfB Stuttgart won tien prijzen met Bayern, waaronder vier landstitels en één Champions League.

De transfer van Pavard heeft mogelijk gevolgen voor Feyenoord. Bayern kijkt nadrukkelijk naar Lutsharel Geertruida als vervanger van de Fransman. Dinsdag maakte de Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio nog bekend dat Der Rekordmeister de verdediger van de Rotterdammers in beeld heeft.