Ajax heeft interesse en informeert naar transfer van Azor Matusiwa van Stade Reims

Ajax-interesse onthuld: 'Ik heb gehoord dat ze laatst hebben geïnformeerd'

30 augustus om 14:15

Ajax heeft deze zomer geïnformeerd naar Azor Matusiwa, zo onthult de controleur in #DoneDeal de podcast. Op dat moment had Matusiwa zijn contract echter al verlengd, waardoor Ajax nu zijn aandacht lijkt te verleggen naar een andere controleur.

Directeur Sven Mislintat wil graag nog een extra nummer 6 toevoegen aan de selectie van Ajax. Woensdag werd duidelijk dat de Amsterdammers werk maken van de komst van Sivert Mannsverk, maar Matusiwa was dus ook in beeld bij zijn oude club. "Ik heb laatst gehoord dat Ajax naar mij heeft geïnformeerd", zegt hij in #DoneDeal. "Maar dat was nadat ik heb verlengd bij Stade Reims in juli."

Matusiwa ligt nu vast tot medio 2027 bij Stade Reims. In #DoneDeal gaf de voormalig jeugdinternational al aan dat hij niet per definitie 'nee' zegt tegen een transfer naar de Eredivisie-top, maar dat hij meer hoopt op een transfer naar Engeland of Duitsland in de toekomst.

Tussen 2013 en 2019 was Matusiwa speler van Ajax. Via FC Groningen kwam hij toen bij Stade Reims terecht, waar hij het nu goed doet. Links en rechts werd Matusiwa al naar voren geschoven als opvolger van Edson Álvarez, maar zo ver kwam het dus niet.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!