Update: Kluivert verwelkomt Balotelli bij Adana Demirspor

Update: Kluivert verwelkomt Balotelli bij Adana Demirspor

14-09-2023 20:44 Laatste update: 15-09-2023 17:47
92

Patrick Kluivert krijgt bij Adana Demirspor de beschikking over Mario Balotelli. De 32-jarige Italiaan gaat zijn contract bij FC Sion ontbinden, waarna hij bij de Turkse club aan de slag kan. Dat meldt Fabrizio Romano, in navolging van Zwitserse en Turkse media.

Balotelli maakte zich deze zomer onmogelijk bij Sion, dat hem onlangs uit de selectie zette. "Mario heeft het vertrouwen dat we hem gaven niet terugbetaald", vertelde voorzitter Christian Constantin. "Ook heeft hij ons niet terugbetaald voor de financiële inspanningen die we hebben gedaan. Hij denkt dat de regels alleen voor anderen gelden en niet voor hem."

Het eeuwige enfant terrible speelde sinds medio 2022 voor de Zwitserse club, die het afgelopen seizoen degradeerde naar het tweede niveau. Balotelli werd destijds overgenomen van Adana Demirspor, waar hij één jaar actief was. In 35 duels scoorde hij negentien keer voor de Süper Lig-club. De Turken willen hem nu weer in de armen sluiten. 

Bij Adana Demirspor, dat momenteel tiende staat, is Kluivert sinds deze zomer de trainer. De Nederlandse ex-international krijgt spoedig dus te maken met de grillen van de 36-voudig Italiaans international.

Update: Adana Demirspor heeft de terugkeer van Mario Balotelli bevestigd. De Italiaanse spits sluit per direct aan bij de selectie van trainer Patrick Kluivert. Hij tekent een contract voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar.