Zoon Steijn: 'Wij zijn niet minder dan Ajax, voorbereiding begint daar nu pas'

Zoon Steijn: 'Wij zijn niet minder dan Ajax, voorbereiding begint daar nu pas'

15 september 2023 om 06:48
Laatste update: 15 september 2023 om 08:46

Zondag treffen vader Maurice Steijn en zoon Sem Steijn elkaar weer als tegenstanders in de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. De middenvelder van de Tukkers ontvangt zijn vader als trainer in eigen stadion en zijn motivatie om te winnen liegt er niet om. Al had hij Ajax liever in een andere hoedanigheid getroffen.

"Ik had hem nu ook liever na een betere reeks van Ajax getroffen", vertelt Sem Steijn over de ontmoeting tegen het Algemeen Dagblad. "Het is nu iets moeilijker, omdat het vorig jaar heel goed met hem ging bij Sparta. Mijn motivatie zal er niet minder om zijn." FC Twente staat met negen punten uit drie wedstrijden foutloos derde in de Eredivisie. Ajax pakte uit de laatste drie duels slechts vijf punten.

Sem Steijn ziet ook alle nieuwe spelers bij Ajax en denkt wel dat het een voordeel is dat Twente de Amsterdammers relatief vroeg treft. "Wij zitten in een lekkere fase. Daar draait het minder. We zijn op dit moment niet minder dan Ajax. Waar ik vooral benieuwd naar ben, is of Ajax genoeg kwaliteit heeft om mee te doen voor de titel. Ook omdat de nieuwe spelers zo laat zijn gehaald. Eigenlijk begint de voorbereiding daar nu pas."