Slot verklapt basisplaats: 'Maar niet ideaal om met een jetlag te spelen'

Slot verklapt basisplaats: 'Maar niet ideaal om met een jetlag te spelen'

15 september 2023 om 15:07
Laatste update: 15 september 2023 om 15:43

Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez gaan zaterdag spelen tegen sc Heerenveen, bevestigt Feyenoord-trainer Arne Slot op het persmoment van vrijdag. De oefenmeester baalt van de blessure van Ayase Ueda en geeft ook aan dat Bart Nieuwkoop niet inzetbaar is.

Tijdens de interlandperiode raakten Geertruida en Ueda geblesseerd. "Bij Lutsharel was vrij snel duidelijk dat het niet zo'n probleem was richting het weekend. Bij Ueda baal je extra", aldus Slot. "Niet in de laatste plaats omdat we zoveel geld uit hebben gegeven aan een spits om de eerste twee wedstrijden in de Champions League, waarin Santiago geschorst is, op een goede manier in te vullen."

Slot vertelt dat naast Ueda ook de langdurig geblesseerde Justin Bijlow en Nieuwkoop afwezig zijn tegen Heerenveen. "Nieuwkoop heeft een lichte blessure opgelopen en zal er morgen (zaterdag, red.) niet bij zijn. Gelukkig hebben we genoeg spelers om er elf op te stellen."

Gimenez
In de nacht van dinsdag op woensdag speelde Gimenez nog met Mexico tegen Oezbekistan (3-3). Hoewel hij pas net terug is in Nederland, gaat hij starten tegen de Friezen. "Ja, het is verantwoord. Is het ideaal? Nee, het is niet ideaal om met een jetlag te spelen", aldus Slot. "Maar waar wij kunnen, beïnvloeden wij dat maximaal. We denken na over hoe laat hij vliegt, hoe hij vliegt", doelt de trainer op business class. "En er is gisteren met hem getraind, om hem niet te laten slapen. Dat doen we zodat hij echt wacht met slapen tot de Nederlandse tijd."