Geen Lampard en geen Gatusso: Lyon presenteert oude bekende als nieuwe trainer

Geen Lampard en geen Gatusso: Lyon presenteert oude bekende als nieuwe trainer

16 september 2023 om 12:46

Fabio Grosso is de nieuwe trainer van het Franse Olympique Lyon. Na het ontslag van Laurent Blanc was de club op zoek naar een nieuwe coach en in die zoektocht vielen de namen van onder andere Frank Lampard en Gennaro Gattuso. Zij werden het niet, want Grosso moet het dramatisch begonnen Lyon weer op de rit gaan krijgen.

Voor veel mensen binnen Olympique Lyon is Grosso geen onbekende. De voormalig verdediger was van 2007 tot 2009 de eerste Italiaan die het shirt van de Franse ploeg aantrok. De 45-jarige coach stond tot 1 juli aan het roer bij Frosinone, maar keert nu dus terug in Frankrijk. Grosso heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2024 in Lyon houdt.

Grosso wacht een helse klus bij het kwakkelende Olympique Lyon. De club kent een dramatische seizoensstart in de Franse Ligue 1. Met slechts één punt uit de eerste vier wedstrijden bekleedt Lyon op dit moment de laatste plaats in de competitie. Dat koste mede de kop van Blanc, de trainer die begin september werd ontslagen. Zondag mag Grosso het gleijk bewijzen in het duel van Lyon met promovendus Le Havre.