Verbazing bij Perez om aanwezige op eretribune Ajax: 'Dat is toch ongelooflijk?'

Verbazing bij Perez om aanwezige op eretribune Ajax: 'Dat is toch ongelooflijk?'

22-09-2023 09:26
75

Kenneth Perez reageerde op donderdagavond bij ESPN verrast op de aanwezigheid van een bestuurslid bij de Europa League-wedstrijd Ajax-Olympique Marseille: Maurits Hendriks was te zien op de eretribune, tot verbazing van de analist.

Hendriks is Chief Sports Officer bij Ajax, en werd voorafgaand aan de wedstrijd in beeld gebracht, waar Perez op reageerde. "Die zit er ook nog, dat is toch ongelooflijk? Maurits Hendriks, even serieus." Als presentator Jan Joost van Gangelen de oud-voetballer vraagt of hij over hem kan oordelen, antwoordt Perez gedecideerd: "Ja, aan de hand van mensen die met hem te maken hebben gehad." Collega-analist Kees Kwakman staat de Deen bij in diens oordeel over Hendriks: "Onder zijn leiding gebeurt dit. Hij is een van de leidinggevenden."

Hendriks zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de aanstelling van Sven Mislintat als technisch directeur, zo meldde De Telegraaf eerder. De bestuurder zag in de technisch directeur iemand met wie Ajax het aankoopbeleid een impuls zou kunnen geven, met bijvoorbeeld meer aandacht voor data. Hendriks overtuigde de Raad van Commissarissen en Edwin van der Sar, toen nog algemeen directeur, van de kwaliteiten van Mislintat, die inmiddels onder vuur ligt.