'Barça slaat cruciale slag en haalt maximale uit volgende contractverlenging'

'Barça slaat cruciale slag en haalt maximale uit volgende contractverlenging'

29 september 2023 om 11:00

Lamine Yamal gaat de volgende speler worden die zijn contract verlengt bij FC Barcelona. Het zestienjarige wonderkind van La Masia gaat een nieuwe verbintenis tekenen tot de zomer van 2026. Dat is voor spelers van zijn leeftijd het maximale aan contractduur.

Volgens Fabrizio Romano is de handtekening in juli al gezet, maar zullen de formaliteiten en de aankondiging maandag afgehandeld worden. De deal van Yamal is tot 2026, omdat spelers van zestien jaar nog niet langer bij een club mogen tekenen. Voor het toptalent was er nooit twijfel om zijn contract niet te verlengen, na zijn laatste droommaanden bij Barcelona. Zo brak hij een vracht aan records met onder andere zijn debuut in LaLiga en in de Champions League.

Na Yamal gaat bij Barcelona vol de focus op de contractverlenging van Frenkie de Jong. Ook Xavi en Alejandro Baldé stonden op het lijstje voor een nieuw contract, maar die verlengingen zijn allebei al wereldkundig gemaakt. De Jong heeft nu een contract tot 2026, maar Barça wil hem tot 2028 bij laten tekenen. Inmiddels zijn de eerste positieve gesprekken tussen beide partijen achter de rug.