Spanje herstelt zich met zevenklapper: hattrick Morata, Yamal jongste debutant

Spanje herstelt zich met zevenklapper: hattrick Morata, Yamal jongste debutant

08-09-2023 19:57 Laatste update: 20:30
8

Spanje heeft vrijdag uitgehaald in het EK-kwalificatieduel met Georgië. De Spanjaarden herstelden zich van de nederlaag tegen Schotland in de vorige interlandperiode door met liefst 1-7 te winnen. Alvaro Morata was de grote man met een hattrick, maar de spotlights waren ook op Lamine Yamal gericht.

Spanje begon de EK-kwalificatie met een zege op Noorwegen (3-0), maar verloor vervolgens verrassend in Schotland (2-0). Daardoor stond de druk al een beetje op de ketel bij de ploeg van bondscoach Luis de la Fuente. Morata zette de Spanjaarden echter al snel op het goede spoor tegen Georgië, waar Ajax-aanwinst Georges Mikautadze in de basis stond. Op aangeven van Marco Asensio kopte de spits raak.

Solomon Kvirkvelia werkte vervolgens een voorzet van Fabián Ruiz in zijn eigen doel, waardoor de gasten al snel op rozen zaten. Daarmee was Spanje nog niet uitgeraasd. Dani Olmo maakte er na een goede actie 0-3 van en Morata sneed vijf minuten voor de pauze nog een keer door de Georgische defensie: 0-4. De La Fuente zag dat het wel goed zat en bracht Nico Williams én Lamine Yamal. Het toptalent van FC Barcelona werd daarmee de jongste debutant ooit van La Roja. 

Na rust deed Giorgi Chakvetadze in eerste instantie wel iets terug na een slippertje van Unai Simón, maar al snel nam Spanje het initiatief weer over. Morata en Williams voerden de score verder op, waarna het voor Yamal helemaal een avond werd om nooit te vergeten. Hij tekende voor het slotakkoord: 1-7. Spanje staat nu tweede in de groep, achter het nog foutloze Schotland.