PEC Zwolle weigert regionale krant en verbiedt interviews met spelers

PEC Zwolle weigert regionale krant en verbiedt interviews met spelers

03-10-2023 10:14 Laatste update: 10:24
43

Spelers van PEC Zwolle zullen de regionale krant, De Stentor, de komende tijd niet te woord staan. Waar PEC zelf aangeeft dat hier geen directe aanleiding voor is, denkt de krant daar anders over. De PEC-watcher van dienst vermoedt dat een verhaal over Bram van Polen de oorzaak is.

PEC-watcher Merle Heppenhuis spreekt in de podcast Vak IJ uit dat het zou gaan om een misverstand aangaande een mogelijk record van Van Polen, die dit seizoen het record van meeste wedstrijden voor de Zwollenaren zou gaan verbreken. Het record bleek echter hoger te liggen dan gedacht, waardoor het een stuk minder realtisch is dat de huidige aanvoerder het record op mijn naam zal mogen schrijven. Heppenhuis schreef er een artikel over en ze vermoedt dat dit de samenwerking tussen PEC en De Stentor geen goed heeft gedaan.

"De club wilde niet dat het artikel gemaakt zou worden, maar het is nu eenmaal nieuws. Ook andere media schreven erover", stelt Heppenhuis. "Ze probeerden dat duidelijk te maken met appjes, die allemaal heel dwingend waren om het niet te publiceren." Toen de journaliste op de club werd geroepen, was ze in de veronderstelling dat ze excuses zou ontvangen voor de verstuurde berichten, maar dat bleek niet het geval. "Ik kreeg te horen dat we geen grote interviews meer mogen doen met de spelers. Volgens de club heeft het niets met dat verhaal te maken, maar daar geloof ik weinig van."