Perez laakt Bergwijn: 'Kan het prima vertellen, maar heb er núl van teruggezien'

Perez laakt Bergwijn: 'Kan het prima vertellen, maar heb er núl van teruggezien'

08-10-2023 17:30 Laatste update: 17:43
22

Na afloop van de wedstrijd Ajax-AZ, die de Alkmaarders met 1-2 wisten te winnen, kijkt ESPN-analist Kenneth Perez terug op de wedstrijd, het gebrek en houvast bij Ajax en de rol die Steven Bergwijn hierin heeft. De aanvoerder van Ajax laat in de ogen van de Deen te weinig zien.

"Er zit geen lijn in, geen houvast. Want élke wedstrijd, ook de wedstrijd straks om de laatste plek misschien, tegen FC Utrecht, dat wordt ook een gevecht. Dat wordt zo moeilijk, elke wedstrijd wordt voor dit Ajax heel moeilijk, als er niet meer duidelijkheid komt", stelt Perez, die het gebrek aan houvast linkt aan het gebrek aan leiding, bijvoorbeeld van aanvoerder Bergwijn.

"De posities van de spelers. Bergwijn bijvoorbeeld, qua woorden kan hij het prima vertellen voor de wedstrijd. We doen er alles aan, we moeten zo, we moeten zus. Maar ik heb net twee keer 45 minuten gezien, van hem ook, op een vrij cruciale positie, en ik heb er núl van terug gezien", aldus Perez. "Hij wil een leider zijn, maar kan het niet", voegt de analist later toe. "Hij loopt niet mee met zijn man, dat is ook leiderschap. 'Leading by example', het goede voorbeeld geven. Als hij nu tegen een teamgenoot zegt dat hij met zijn man mee moet lopen, kan die teamgenoot zeggen: 'Zal je dat zelf ook niet een keer doen dan?' Dat soort dingen, dat is ook leiderschap.