Oud-PSV-huurling maakt nu furore in Spanje: 'In Eindhoven erg veel geleerd'

Oud-PSV-huurling maakt nu furore in Spanje: 'In Eindhoven erg veel geleerd'

21-10-2023 11:55
10

De Braziliaan Savio speelt nu bij Girona, maar droeg vorig seizoen nog het tricot van PSV. De vlugge aanvaller is onderdeel van de City Group en in het laatste seizoen speelde hij op huurbasis voor de Eindhovenaren. Veel spelen deed hij niet, maar veel leren lukte hem wel bij PSV.

"Bij PSV speelde ik niet heel veel inderdaad", vertelt de negentienjarige Savio in gesprek met het Spaanse MARCA. "Ik heb daar wel heel erg veel geleerd en ervaring opgedaan. Ik wil PSV enorm bedanken voor de deuren die de club voor mij heeft geopend. De dingen die ik daar heb geleerd die helpen mij nu heel veel in mijn prestaties bij Girona. Het project bij de City Group heeft me dit gegeven en daar ben ik erg dankbaar voor."

Savio werd in de zomer van 2022 door de City Group van Atlético Mineiro in Brazilië getransfereerd naar het Franse Troyes. Tot nu toe werd hij twee keer uitgeleend, aan PSV en nu aan Girona. In Spanje speelt Savio met Daley Blind en beleven ze een droomseizoen tot nu toe, waarin ze kunnen concurreren met FC Barcelona en Real Madrid. Tot nu toe gaf hij vier assists en maakte hij twee goal in zijn tijd bij de Spaanse club.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!