Heldenrol Onana bij eerste CL-zege United, Bellingham weer goud waard voor Real

24-10-2023 22:59 Laatste update: 23:04
20

Manchester United heeft dinsdagavond op Old Trafford de eerste Champions League-zege van dit seizoen behaald. Erik ten Hag en co. wonnen zeer moeizaam met 1-0 van FC Kopenhagen. Harry Maguire maakte het enige doelpunt van de avond en in de absolute slotfase onderscheidde André Onana zich nog door een strafschop te keren. In Portugal boekte Real Madrid, waar Jude Bellingham opnieuw uitblonk, een zakelijke overwinning op SC Braga.

Ten Hag wist wat hem te doen stond met United: winnen. De eerste twee wedstrijden in de groepsfase gingen immers verloren. De Nederlandse manager had tegen Kopenhagen basisplaatsen over voor onder anderen Antony en zomeraanwinst Sofyan Amrabat. De eerste helft op Old Trafford was zeer matig. Er werd nauwelijks gevaar gesticht en thuispubliek was dan ook zeer ontevreden toen het rustsignaal na 45 minuten klonk. Een van de weinige 'hoogtepunten' was het schitterende eerbetoon aan clubicoon Bobby Charlton, die op 21 oktober om het leven kwam.

Het tweede bedrijf was iets beter. Ten Hag bracht Alejandro Garnacho en Christian Eriksen binnen de lijnen, waardoor het wat beter begon te lopen. Het duurde uiteindelijk 72 minuten voordat de score werd geopend. Nota bene Harry Maguire, de afgelopen weken behoorlijk vaak het mikpunt van kritiek, nam de treffer voor zijn rekening. De centrumverdediger kopte raak uit een voorzet van Eriksen. In de dying seconds leek United de zege nog uit handen te geven. Kopenhagen kreeg een strafschop, maar Onana redde, tot gigantische vreugde van Ten Hag, die nu zijn eerste CL-zege als trainer van The Red Devils kan bijschrijven.

SC Braga - Real Madrid
Waar United de eerste twee CL-wedstrijden verloor, geldt dat niet voor Real Madrid. De Koninklijke wonnen eerder al van Union Berlin en Napoli, en legden dinsdagavond in Portugal ook Braga over de knie. Al na zestien minuten spelen was het raak. Rodrygo scoorde. De Braziliaanse aanvaller vond met het nodige geluk het net: 0-1.

Na ruim een uur spelen verdubbelde de ploeg van trainer Carlo Ancelotti de score. Wie anders dan Bellingham nam de treffer voor zijn rekening. De in bloedvorm stekende Engelsman schoot heel beheerst rechts vanaf de rand van het strafschopgebied. De thuisploeg bracht de spanning snel daarna terug. Álvaro Djaló vond het net. Real Madrid raakte echter niet in de war van de aansluitingstreffer en trok uiteindelijk zonder al teveel moeite de drie punten over de streep, waardoor het met negen uit drie foutloos aan kop gaat in Groep C.