Groot leedvermaak: PSV-fans vieren laatste plek Ajax

Leedvermaak tijdens zege PSV: laatste plek Ajax gevierd met spandoek en fakkels

29 oktober 2023 om 17:14

Het leedvermaak op de tribunes van het Philips Stadion was groot, al tijdens PSV - Ajax. Zo'n tien minuten voor tijd rolden de supporters een spandoek uit waarop de laatste plek van de Amsterdammers werd gevierd.

Op het doek stonden de zeven tegenstanders van wie Ajax in de Eredivisie niet wist te wist te winnen. Met de Europese tegenstanders daarbij opgeteld, heeft de recordkampioen al tien wedstrijden op rij niet gewonnen. Omdat FC Volendam in eigen huis Excelsior versloeg (3-1), staat Ajax voor het eerst in de geschiedenis op de allerlaatste plek in de Eredivisie.

Het leedvermaak bij de PSV-achterban ging gepaard met een zee aan fakkels. Ook galmde het 'zij gaan naar Eindhoven', 'volgend jaar naar Helmond Sport' en 'helemaal niets in Amsterdam' van de tribune.

Er gaapt nu al een gat van negentien (!) verliespunten tussen Ajax en PSV. De Eindhovenaren zijn dit seizoen nog foutloos in de Eredivisie en boekten ten koste van de rivaal uit Amsterdam de tiende overwinning op rij. Een bonus voor PSV was dat Feyenoord onderuit ging bij FC Twente. Dat verschil is nu zeven punten.