'Ajax-spandoek' bij PSV: 'Verwijzing naar Nouri?'

'Ajax-spandoek' bij PSV zorgt voor reuring: 'Verwijzing naar Nouri? Heel triest'

29 oktober om 19:07
Laatste update: 29 oktober om 20:09

Het spandoek dat in de slotfase van PSV - Ajax op de Oosttribune van het Philips Stadion werd uitgerold, maakt veel los op social media. Met '34 opmerkingen' zou worden verwezen naar Abdelhak Nouri.

Op het spandoek stonden de zeven tegenstanders van wie Ajax in de Eredivisie achter elkaar niet wist te wist te winnen. De zogenaamde Instagram-post was geliket door Sven Mislintat en had 34 opmerkingen. Dat nummer is onlosmakelijk verbonden met Abdelhak Nouri.

"We dachten dat het een ludiek spandoek was", begint presentator Jan Joost van Gangelen, die vervolgens de reactie uit Ajax-hoek aanhaalt. "Er wordt gedacht dat er een hele stomme sneer inzat richting het verhaal van Nouri."

"Dat wordt nu beweerd, maar misschien kunnen ze dat bij PSV ontkrachten", reageert Kees Kwakman, die eraan toevoegt: "Als dat wel een verwijzing is, dan is het heel erg triest. Ze hebben met Saibari iemand die met rugnummer 34 heeft gespeeld en veel Marokkaanse jongens doen dat. Als dit geen ludiek spandoek was, is het echt schandalig."

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad wordt vanuit de PSV-achterban ontkracht dat '34' een verwijzing is naar Nouri. 'Een competitie heeft 34 speelronden. De verwijzing heeft daarmee te maken, zeggen de PSV-supporters', schrijft hij op X.