Perez ziet onrust bij Ajax-spits Brobbey: 'Dit is half vallen in schaamte'

Perez ziet onrust bij Brobbey: 'Dit is half vallen in schaamte'

29 oktober 2023 om 20:41

In het ESPN-programma Dit was het Weekend blikken Kenneth Perez en Mario Been terug op het duel tussen PSV en Ajax. Ze zagen hoe de Amsterdammers in de eerste helft al afstand hadden kunnen nemen in het Philips Stadion, maar veel kansen werden gemist. Waaronder kansen van Brian Brobbey, die in de ogen van Perez te weinig rust heeft in zijn afwerken, en balans mist.

"In de eerste helft had Ajax er eigenlijk al drie of vier kunnen maken, maar het eeuwige euvel bij Brobbey: Ik heb het weken geleden al gehad over zijn vallen na het afwerken, dat was weer troef vandaag", aldus Perez. "Na elke keer dat hij afwerkt, valt hij om. Dat betekent toch wel dat hij niet helemaal in balans is, of dat hij te gehaast wil afwerken."

Perez licht vervolgens een grote kans uit die Brobbey mist, waarna hij valt. "Dit is half vallen in schaamte en half vallen in afwerken, omdat hij deze niet in een leeg doel schuift." Vervolgens laat de Deen wederom een grote kans zien, waarbij Brobbey omvalt als hij de bal in probeert te schieten. "Hij valt, omdat hij totaal niet stabiel staat. De bal komt ónder zijn voet."

"Denk je dat hij alles in een te hoge snelheid wil doen?" vraagt tafelgenoot Mario Been. "Nou, zeker", antwoordt Perez. "Een goede afmaker neemt even een milliseconde de rust om af te werken, maar hij gaat in hetzelfde tempo door. Dat is toch wel een groot manco voor een spits. Zeker als je dit soort kansen krijgt en je buitenspelers eigenlijk ook niets klaarmaken, qua goals. Je kunt ook een spits zijn als Luuk de Jong. Die maakt zijn goals wel, maar hij is ook belangrijk in het doorkoppen en dat soort dingen, en zijn buitenspelers maken ook goals."