Ajax krijgt helpende hand aangereikt: 'Als Van Gaal me zou vragen...'

Ajax krijgt helpende hand aangereikt: 'Als Van Gaal me zou vragen...'

31 oktober om 07:05

Edgar Davids wil Ajax graag helpen. De vijftigjarige voormalig assistent-bondscoach van het Nederlands elftal wil onder bepaalde voorwaarden een bijdrage leveren in Amsterdam.

Davids speelde tussen 1991 en 1996 en tussen 2007 en 2008 bij Ajax. De Pitbull is kritisch op de manier waarop de Amsterdamse club de laatste jaren geleid is. Wel heeft hij vertrouwen in een wederopstanding, in het bijzonder door de aanstelling van Louis van Gaal. "Als Van Gaal mij zou vragen voor een rol binnen Ajax, dan zou ik daar misschien wel interesse in hebben. Je weet wel dat er nu structuur komt en dat er duidelijk progressie komt. Als je kijkt naar de clubs waar hij heeft gezeten, dan is dat altijd het geval geweest", zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport.

Tot eind 2022 was Davids de rechterhand van Van Gaal bij Oranje. Op dat moment klopte Ajax al aan. "Ze hebben gevraagd of ik jeugdtrainer wilde worden. Maar met alle respect: ik heb alle papieren en kom net uit Qatar (van het WK, red.). En dan ga je mij de jeugd geven? Ik wil wel wat voor die jongens doen, maar je wil jezelf als trainer ook verder ontwikkelen."

"Ik wilde minstens het tweede elftal (Jong Ajax, red.) hebben", aldus Davids. "Die stonden toen ook al vierde van onderen. Dat wil ik best doen, maar als je met de Onder-16 komt, dan pas ik."