Driessen over decharge voor Eringa

Driessen noemt eerste die 'vrijuit' gaat na Ajax-malaise: 'Decharge gekregen'

1 november 2023 om 07:30
Laatste update: 1 november 2023 om 07:50

Het lijkt er niet op dat Pier Eringa aansprakelijk wordt gesteld voor de malaise bij Ajax. In Vandaag Inside vertelt Valentijn Driessen van De Telegraaf dat de voormalig voorzitter van de raad van commissarissen, intern decharge zou hebben gekregen.

Eringa was na technisch directeur Sven Mislintat de tweede interne topfiguur die vertrok uit Amsterdam. Vlak voor de hervatting van de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord, trad hij terug als voorzitter van de raad van commissarissen in Amsterdam. Even later werd Michael van Praag aangesteld als zijn opvolger. In het kielzog van Mislintat en Eringa vertrok uiteindelijk ook Maurice Steijn bij Ajax.

Volgens Driessen kan Eringa dus niet meer als hoofdschuldige aansprakelijk worden gesteld. "Er zijn mensen die zeggen dat hij al decharge heeft gekregen. Dan kan hij niet meer hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor die enorme puinhoop en het feit dat er veel te veel geld is uitgegeven." Driessen vindt zelf dat Eringa best wat meer verantwoordelijkheid had kunnen nemen. "Als jij normaal toezicht houdt op Mislintat, is er niks aan de hand."

Waar Driessen nog meer niet over te spreken is: het doorschuiven van hoofdscout Kelvin de Lang naar een positie in het technische management. "Dat is echt een groentje die nog nooit transfers heeft gedaan en deals heeft gesloten. Die gaat dat nu ineens bij Ajax doen, dat kan toch ook niet."