Afellay aangedaan door ontslag El Ghazi: "Wat heeft hij dan verkeerd gezegd?"

Afellay aangedaan door ontslag El Ghazi: "Wat heeft hij dan verkeerd gezegd?"

5 november om 23:18

Ibrahim Afellay is het er niet mee eens dat FSV Mainz 05 het contract van Anwar El Ghazi heeft verscheurd. De voetballer kwam onlangs in opspraak vanwege het plaatsen van pro-Palestijnse berichten en moest van zijn club vertrekken. 

Afellay is zichtbaar geïrriteerd door het besluit van Mainz in de uitzending van Studio Voetbal. "Ik vind het wel gek, ja. Hij heeft zich allereerst positief uitgesproken over het feit dat iedereen gelijk is. Hij is tegen antisemitisme, islamofobie en onderdrukking. Daar heeft hij zich over uitgesproken. Hij heeft zich daarover uitgesproken en aangegeven hoe hij die uitspraak bedoelt. Andere mensen interpreteren dat anders."

Verschillende Duitse clubs kregen de afgelopen weken te maken met afwijkende meningen over het conflict. Afellay vraagt zich af waarom Mainz harder optrad. "Wat heeft deze jongen nou verkeerd gezegd? Hij heeft ook gezegd hoe hij het geïnterpreteerd heeft. Als je ziet hoe dat bij Mazraoui is opgelost bij Bayern München... hij heeft zich ook daarover uitgesproken. Dat hij tegen alle vormen van haat is."