Mike Verweij denkt dat El Ghazi moet vrezen voor een rechtszaak

El Ghazi-rechtszaak dreigt: 'Schandalig hoe er met die jongen wordt omgesprongen'

7 november 2023 om 09:05
Laatste update: 7 november 2023 om 09:12

Anwar El Ghazi moet mogelijk vrezen voor een rechtszaak, zo wordt verteld in Kick-off de podcast van De Telegraaf. De 28-jarige voetballer werd onlangs ontslagen bij FSV Mainz, nadat hij pro-Palestijnse berichten had geplaatst op social media. 

Na de post van El Ghazi volgde een periode van grote onduidelijkheid. Even leken de club en speler weer met elkaar in zee te gaan, maar uiteindelijk brak Mainz toch met El Ghazi, die zich niet kon vinden in een verklaring van zijn ex-werkgever. "Je mag gewoon geen eigen mening meer hebben", spreekt chef sport Valentijn Driessen zijn verbazing uit. "Je wordt in feiten monddood gemaakt. Als je niet luistert, word je ontslagen. Bayern en Mazraoui (red, red.) hebben dat beter opgelost."

Na de soortgelijke situatie van Mazraoui deed een Duitse politicus aangifte jegens de oud-speler van Ajax. "Volgens mij hangt dat El Ghazi nu ook boven het hoofd", vult Ajax-watcher Mike Verweij aan. "En dat zou wel heel triest zijn. Hoe oneens je het ook met hem bent, de vrijheid van meningsuiting is een gigantisch groot goed. Hoe er met die jongen wordt omgesprongen, vind ik echt schandalig."